Bijzondere gasten en feestdagen in Nederland en Portugal

Bijzondere gasten en feestdagen in Nederland en Portugal

Met de meivakantie in Nederland is voor ons het seizoen nu ook echt begonnen. De onophoudelijke regen die we hadden is gelukkig voorbij. Wel zo fijn voor onze gasten. En met dat heerlijke warme weer in Portugal en sneeuw in april 2016 in Nederland is het dubbel genieten hier op de quinta. De kinderen hebben overigens de Adega omgedoopt tot … “het WIFI – Paradijs”. Je begrijpt wij lagen in een deuk ! Maar we houden deze kreet er wel in.
Afgelopen week, een week van feestdagen in Portugal en Nederland.
Op 25 april wordt elk jaar de Anjerrevolutie – ‘ Revolução dos Cravos’ herdacht. Deze nationale feestdag werd in het leven geroepen om het einde van het dictator bewind van Salazar in 1974 te vieren. Omdat de soldaten de premier hadden afgezet kregen ze als dank een rode anjer in de loop van hun geweer gestopt. In het hele land ceremonies, concerten, en tal van andere activiteiten. Zo ook in Cabeceiras de Basto met de nodige ceremoniële aangelegenheden, en veel activiteiten voor de jeugd.

En dan 27 april Koningsdag. Elk jaar ontvangen we een uitnodiging van de Nederlandse Ambassade uit Lissabon. Helaas hebben we er nog nooit aanwezig kunnen zijn. En dus maken we er hier op de quinta maar een klein feestje van. Voor alle gasten een oranjebittertje ! Helaas geen haring en bitterballen. Maar lekkere bolinhos de bacalhau. Een Hollands feest met een Portugees tintje.


"We hebben genoten in jullie paradijsje. Wat een vakantiesfeer!"

Ina - Willem