Olijfolie en wijn proeverij

Olijfolie en wijn proeverij
Met het nieuwe seizoen voor de deur zijn we niet alleen druk om alles weer picobello in orde te maken. Afgelopen winter zijn we bijzonder druk geweest. Door Casa do Vinho, Casa do Azeite, en Casa da Laranja is
een frisse wind gewaaid. De huizen zijn fris gewit, de houten plafonds strak wit geschilderd. Casa do Azeite en Vinho worden hierdoor veel lichter. Aan Casa do Azeite wordt momenteel nog even druk gewerkt. Aan de zijkant van dit huis komt een ruime vlonder waardoor je geweldig uitzicht hebt op het stroompje met de watervalletjes. De hangmat hangt al klaar. Je waant jezelf in het paradijs.
In Casa da Laranja hebben we o.a. de badkamervloeren vervangen. We hebben Adelaide niet blijer kunnen maken. De witte tegelvloer was vanaf het begin een kleine ramp.
Zo is ook de verbouwde Adega op een haar na klaar. Wat een klus, daar hebben we ons wel aan verkeken. Het is makkelijker om een nieuw huis te bouwen. Het resultaat mag er zijn.  Ik hoop er weer allerlei lekkers te kunnen maken, waar jullie van mee gaan genieten.


OLIJFOLIE PROEVERIJ 

 

  Dat bracht ons op het idee om naast  alle sportieve bezigheden ook wat “smakelijke” activiteiten te organiseren.  Bij voldoende belangstelling komt olijfolie sommelier Marije van den Boogaard. Klik voor meer informatie hier  
Voor het eerst hebben we  dit jaar olijfolie gemaakt van olijven van eigen quinta. Het is een wonderlijk procedé. Het is niet zomaar iets, olijfolie. Daar zijn we wel anders naar gaan kijken. We kennen allemaal de extra viergem, maar er is zoveel meer. Marije gaat ons alles vertellen over de productie en selectie van olijfolie. De kwaliteitsverschillen van olijfolie, en hoe deze te gebruiken in de keuken. We gaan meerdere oliën proeven. Een flesje olijfolie zal nooit meer gewoon olijfolie zijn.

 

LIKEUREN MAKEN 

Verder gaan we een middag likeuren maken.  Arminda uit Amares gaat ons vertellen hoe we de lekkerste vruchtenlikeuren en koffielikeur kunnen maken. De sinaasappelschilletjes liggen al in de aquardente om hun aroma’s af te geven.

 

WIJN PROEVERIJ 

Op maandagmiddag zal bij voldoende belangstelling, Ronald Weustink voormalig beheerder van Quinta do Passadouro, een wijnproeverij verzorgen. Er zullen 8 verschillende wijnen/portwijnen geproefd worden. Rood,
wit, en op verzoek rosé. Hoofdzakelijk wijnen uit het prachtige Dourogebied, wat op een uurtje van onze quinta ligt. Ronald woont in de Dourovallei, en heeft veel kennis van wijn, en kent het gebied op zijn duimpje met uiteraard de
diverse producenten. Een leerzame middag met allerlei heerlijke wijnen, Dit natuurlijk met een lekker stukje kaas en/of worst. Bij de port uiteraard een stukje chocolade. 

 

Kortom, ook de inwendige mens zal het aan niets ontbreken tijdens vakantie op Quinta dos Moinhos.

"We hebben genoten in jullie paradijsje. Wat een vakantiesfeer!"

Ina - Willem