Vis en bijzondere gasten

Vis en bijzondere gasten
Dat is iets wat William en ik (en receptioniste Jessie) ook proberen: onze gasten een fijne tijd bezorgen op ons parkje. En dit lukt ook bijna altijd. Echter heel soms zijn de wensen (of moet ik zeggen ‘de gasten’) wel erg bijzonder…
Zo kan ik me nog herinneren dat we in onze beginjaren een heuse oliesjeik op bezoek kregen. Op speciaal verzoek is onze neef D. hem met een personenbus gaan ophalen op Schiphol waar de bewuste sjeik met zijn 4!! vrouwen instapte. Niets was te gek: op verzoek hadden we 2 aaneengeschakelde bungalows gereserveerd: een voor de sjeik en een voor zijn vrouwen. Na enkele dagen bleek hun manier van leven toch erg bizarre vormen aan te nemen en toen de tv’s gemolesteerd werden (te veel bloot), ze op de wc-brillen gingen staan om te plassen (hygiënischer), de pannenkoeken in de gordijnen vlogen en het strijkijzer in het tapijt geparkeerd werd, hebben we moeten ingrijpen. Wat wel goed ging waren de vele verblijven van topatleten op ons parkje waarbij de woonkamers van de huisjes werden omgetoverd tot heuse sportmassage ruimten. Trainingsschema’s aan de muren en vitaminepreparaten overal waar je kon kijken: alles voor de sport! Voetballers van een eredivisieclub: sommigen supergewoon en sommigen ronduit onuitstaanbaar. Ook een topruiter uit Turkije vond hier jaren geleden een tijdelijke uitvalsbasis toen hij maandenlang op training kwam met zijn paard van enkele miljoenen. En een bekende musicalster die anoniem bij ons de kerstdagen doorbracht.
Je hoeft trouwens helemaal geen BN-er of BB-er (bekende buitenlander) te zijn om bijzondere wensen te hebben. Zo kijken wij er niet meer van op als een gast zich eerst komt oriënteren of het vakantiehuis wel ‘feng shui’ is gelegen. En ook niet van een gast die ‘eist’ om niet te dicht bij de camping, niet te dicht bij het speeltuintje, wel met zonnige tuin, en ook nog midden op het parkje te zitten. Die had vast niet in de gaten dat we slechts 20 huisjes hebben… En heb ik – ondanks mijn jarenlange mensenkennis – soms toch de verkeerde verwachtingen van gasten. Zoals toen we met oud & nieuw 6 (volledig in het zwart geklede) hardrockers in de bungalow hadden die bij vertrek stonden te stofzuigen en de vloeren te moppen en de bungalow piekfijn achterlieten. Of dat je denkt ‘dat is een keurige meneer’ en hij vervolgens volledig uit zijn dak gaat tegen onze alleraardigste tuinman. Zo zie je maar weer mijn werk is elke dag anders en juist dat maakt het zo leuk!

"Meike en ik willen jullie via deze weg nog eens bedanken voor het uiterst aangenaam verblijf die we bij jullie hebben gehad. Ter herinnering, wij waren dat Belgische koppel dat maar 2 nachtjes gingen blijven campers, om dan uiteindelijk pas te vertrekken na 6 nachten. Nodeloos te zeggen dat we enorm genoten hebben van jullie locatie gastvrijheid en alles wat er bij hoort."

Meike en Koen