Casa do Azeite

Bekijk de foto's
Eind jaren tachtig werden in deze watermolen de laatste olijven geperst. De watermolen is een gebouw bestaande uit onder andere graniet en leisteen, een bouwwijze kenmerkend voor de Minho streek. In de zomer is het er aangenaam koel terwijl je in het voor en najaar geniet van de gezellige warmte van de houtkachel. Verscholen achter een vijgenboom met op de achtergrond het ruisen van het beekje met de waterval, is dit een geweldig huis op een bijzondere plek. De watermolen is met zorg gerestaureerd. De originele inrichting is behouden gebleven en wordt gecombineerd met gewaagde moderne accenten.

Indeling Casa do Azeite (olijfolie)

Via de tuin kom je met een paar treden op het terras van Casa do Azeite.  Je zult verrast worden bij binnenkomst door de enorme ruimte en de grote persbalken.  Een bijzonder huis met vele hoekjes waar je gezellig kunt zitten. Hier bevindt zich ook de trap naar de twee slaapkamers. De compleet ingerichte open keuken is opgenomen in het gebouw door de materiaalkeuze.  Middenin tussen de persbalken staat de eettafel.

Op de begane grond is de grote ruime badkamer met inloop douche, wastafel en toilet. Douchen met uitzicht op de waterval. Vanaf het ruime terras heb je een geweldig uitzicht op het beekje met de waterval, en het dorp Atei.

Op de eerste verdieping bevindt zich de vide naar de twee slaapkamers. De ene slaapkamer heeft twee eenpersoonsbedden (90x200) en de andere een tweepersoonsbed (160x200). Op de begane grond is ruimte voor het eventuele extra 5e bed. Bedden zijn opgemaakt bij aankomst. Keukendoeken en badhanddoeken liggen voor je klaar.

Wilt u Casa do Azeite reserven of meer aanvullende informatie klik dan hier voor ons contactformulier. 

"Thank you ! As soon as we drove down the driveway I knew I wanted to live here forever! Gorgeous wine!"

Luke & Jade