Reisinformatie Noord-Portugal

Vanuit Quinta dos Moinhos maakt u kennis met deze prachtige streek.

 

Buiten de naburige dorpjes, zijn de vele historische steden uitstekend bereikbaar vanuit Quinta dos Moinhos. 

Enkele hoogtepunten:

Porto, nostalgie, en oude stadswijken aan de Douro. 

Met onze ideale routebeschrijving is Porto eenvoudig en snel bereikbaar. De tweede stad van het land aan de monding van de Douro. Wandelen is de beste manier om Porto te beleven. En dat Porto een bezoek meer dan waard is, blijkt wel uit het feit dat Porto is gekozen tot Europa’s beste bestemmingen van 2014. 

 

 Een aantal bezienswaardigheden van deze bruisende stad:

  • Station São Bente
  • Livraria Lello (dichtbij Torre de Clérigos)
  • Café Majestic (Rua Santa Catarina)
  • Mercado Municipal de Bolhão
  • Catedral Sé
  • Bezoek aan porthuis in Vila Nova da Gaia. 
  • Palacio da Bolsa
  • De Ribeira, de oude stad aan de oever van de Douro, werelderfgoed.
  • Ponte Dom Luis I


Braga, hoofdstad van de barok.

In het verleden ook wel 'het Portugese Rome' genoemd. Veel kerken en religieuze kunst. De inwoners houden zich vast aan hun tradities zoals de indrukwekkende processie tijdens de Semana Santa. De mooiste gebouwen vind je in Rua Diogo de Sousa. In Kathedraal de Sé is de rijkste kerkschat van Portugal te bewonderen. Voor architectuur- en  voetballiefhebbers is een bezoek aan het Estádio Municipal zeker de moeite waard. Even buiten Braga ligt het bedevaartsoord Bom Jesus do Monte.

Guimarães 'geboortestad' van Portugal. 

Ook hier historische gebouwen, kerken en paleizen te bewonderen. Het prachtige middeleeuws centrum is opgenomen op de werelderfgoedlijst waar het genieten is op één van de vele gezellige pleintjes met uitnodigende terrassen. Voor een weids uitzicht op de stad en het omliggende platteland neem je de kabelbaan ‘Da Penha’. Tussen Braga en Guimarães ligt Citânia de Briteiros met ruïnes uit de tijd vóór de Romeinen.

Dagje naar het Douro gebied.

Vanaf Quinta dos Moinhos is een dagtocht naar het Douro-gebied goed mogelijk.Deze streek is wereldberoemd om de Portwijn die er geproduceerd wordt. Pinhão met z'n beroemde tegeltableau’s op het station is een bezoekje waard.  Hiervandaan kunt u de trein nemen voor een rit langs de Douro. Ook een boottocht behoort tot de mogelijkheden. U vaart in de Rabelo boot, waarmee vroeger de portwijn werd vervoerd, over de Rio Douro. En natuurlijk zijn er verschillende quinta’s te bezoeken waar u een proeverij kunt doen.

En verder is een bezoekje  ook zeer de moeite waard aan o.a. Amarante, Viana do Castelo, Vila do Conde, Chavez, en Barcelos.

 

"1 woord is genoeg - GEWELDIG"

Henny & Kees