Omgeving

Vila Nune is een klein dorp dat hoort bij de gemeente Cabeceiras de Basto. Een bezoek aan de barokke kerk van Cabeceiras is zeker de moeite waard. Op maandag is hier een wekelijkse markt.

In het plaatsje Arco de Baúlhe vindt u onder andere een bank, een postkantoor en een supermarkt. Een bezoekje waard is het gerestaureerde station, dat ooit het eindpunt was van de Tâmega-spoorlijn en nu dienst doet als spoorwegmuseum. Hier is het vertrekpunt van het ca. 40 km. lange wandel en fietspad, Ecopista do Tâmega.

De op korte afstand gelegen Serra da Cabreira, 'de bergen van de geitenhoudster', is een nog nauwelijks ontdekt natuurgebied. Hier liggen nog vele ongerepte wandelpaden, evenals in de nabij gelegen Parque Natural do Alvão en Parque Peneda-Gerês. Sommige bergdorpen zijn nog altijd slechts te voet bereikbaar. U maakt als het ware een reis terug in de tijd. In deze gebieden kunt u nog uren lopen zonder iemand tegen te komen, hooguit een herder met zijn schapen of geiten, of ossen met lange hoorns. In de oude dorpjes staan zie je nog authentieke wasplaatsen, en opslagschuren, de zogeheten espigeiros.

Om een mooie impressie over de gemeente Cabeceiras de Basto en omgeving te krijgen klikt u hier

Wandelen is niet de enige manier waarop u de regio kunt verkennen. Noord-Portugal ontdekken per auto, en een bezoek brengen aan één van de vele historische steden, zijn leuke dagtochten. Vanuit Quinta dos Moinhos zijn de stadjes snel en makkelijk bereikbaar.  

Klik hier voor Reisinformatie Noord-Portugal


"De vakantie is echt geweldig geweest. We hebben eigenlijk 3 verschillende vakanties gehad in 9 dagen waardoor het lijkt dat we lang weg zijn geweest. Op alle drie de quinta┬┤s een andere sfeer, andere omgeving en andere mensen. De gastvrijheid van jullie, Ronald en Jet en Robert dragen mede bij aan deze mooi ervaring. Als afsluiting zijn we nog twee dagen in Porto geweest. Ook daar hebben wij het goed naar ons zin gehad.Bedankt voor de organisatie en ga hier vooral mee door. Wie weet komen we nog eens langs."

Groeten, Peter en Lisanne