Wandel, wijn, cultuur rondreis

Ontdek het veelzijdige noorden van Portugal, waar u alles vindt wat nodig is om het jachtige alledaagse leven snel te vergeten. Een klein stukje zuidelijk verblijft u in het Serra da Estrella gebied. Om een indruk te krijgen van dit nog onontdekte stukje Portugal hebben we een rondreis voor u gemaakt langs drie verschillende quinta's met Nederlandse eigenaren welke uitstekend vanuit Porto bereikbaar zijn. Bij alle drie staan rust, ruimte, een warm persoonlijk onthaal en culinaire verwennerij hoog in het vaandel. De drie locaties zijn gelegen in gebieden om mooie wandeltochten te maken. Tevens neemt zeker in de Douro, de wijn een belangrijke plaats in. Ook aan culturele uitstapjes zal het vanuit de drie locaties niet hoeven te ontbreken.


Reserveer direct →

Waar verblijft U:

  • Quinta dos Moinhos - Vila Nune - Minho
  • Studio's Provesende - Provesende - Douro
  • Quinta da Geia - Aldeia das Dez - Beiras (Serra da Estrela)

In de tuin van Portugal, de groene provincie Minho, bevindt zich Quinta dos Moinhos. U verblijft in één van de sfeervolle vakantiehuizen gelegen in de authentieke wijngaard, met de voor deze streek zo bekende hoogstamdruiven. Vanuit de quinta maakt u kennis met de Werelderfgoedsteden Porto en Guimarães, maar ook Amarante en Braga zijn zeer zeker de moeite waard. Wandelmogelijkheden zijn er ook hier in overvloed, in de Serra do Alvão, Serra da Cabreira of het meer bekende National Parque do Peneda da Gêres. Na al deze activiteiten zal het zoutwaterzwembad voor verkoeling zorgen!    

Midden in het portgebied met zijn traditionele terrasbouw, verblijft u bij Ronald en Jet in één van de vijf kamers in Provesende, een traditioneel en sinds een aantal jaren beschermd wijndorp.  Het vriendelijke dorpje kent naast de eenvoudige dorpshuisjes, statige, soms in verval geraakte herenhuizen die herinneren aan de rijke portfamilies van deze omgeving. De omgeving nodigt uit om wandelingen door de wijngaarden, een mooie treinrit langs de Douro of een boottocht te maken. Bezoek ook Vila Real met het Palacio de Mateus of het station van Pinhão, met zijn beroemde tegeltableau.   

In het midden van  Portugal verblijft u bij onze Nederlandse collega’s Fir Tiebout en Frenkel de Greeuw bij Quinta da Geia een 18e eeuws landhuis in het dorpje Aldeia das Dez, met fraaie tuinen en groot zwembad. Gelegen op een helling van de Serra da Estrela. Ontdek ruige rotsformaties, diepe ravijnen, de ongerepte natuur en een prachtige bloemenpracht in de lente.  Ook hier vele wandelmogelijkheden, en mooie eeuwenoude dorpjes en gehuchten.    

 

10 daagse rondreis Wandel, wijn, cultuurarrangement

  • Inclusief  verblijf in Quinta dos Moinhos, (3 nachten), Studio's Provesende (3 nachten),  Quinta da Geia (3 nachten),
  • 9x uitgebreid ontbijt
  • Routebeschrijvingen van de wandeltochten. Ter plaatse

Exclusief: Vlucht Nederland-Portugal v.v. vervoer in Portugal (huurauto), maaltijden niet genoemd in het programma, persoonlijke uitgaven.

Prijs o.b.v. 2 persoons bezetting per kamer/appartement.   vanaf € 445,-- p.p.

Uiteraard is de rondreis naar uw eigen wensen aan te passen. Route volgorde is op basis van beschikbaarheid. 

Kijk ook eens naar één van onze andere bijzondere Portugal rondreizen 


Wilt u meer informatie of heeft u vragen?

Neem contact op »

"We hebben genoten in jullie paradijsje. Wat een vakantiesfeer!"

Ina - Willem