Culturele hoofdstad Guimarães

Bezoek de culturele hoofdstad Guimarães

Guimarães europese culturele hoofdstad 2012

Culterele hoofdstad Guimarães is meer dan een bezoek waard! Het historisch centrum van Guimarães staat op de lijst van Unesco Werelderfgoed sinds 2001. De gebouwen van de stad spelen een belangrijke rol in deze benoeming. Vooral de Portugese architectuur in de periode tussen de 15e en 19e eeuw wordt duidelijk weergegeven door het stadsbeeld in het historisch centrum, aldus Unesco.

Bezoek de culturele hoofdstad Guimarães vanuit Quinta dos Moinhos

De stad is vooral bekend om zijn rol in het ontstaan van de Portugese natie en de verspreiding van de Portugese taal. De kantelen van het castelo van Guimarães behoort tot de zeven wonderen van Portugal en is dus absoluut een bezoek waard. Daarnaast zijn er verschillende kerken te bewonderen, het stadhuis, het paleis van Justitie, het Paleis van de Hertogen van Bragança en de prachtige huizen aan de Rua de Santa Maria. Terrasjes zijn er in overvloed op het plein Largo da Oliveira. Opvallend hier zijn de twee historische gebouwen. Het Paços do Concelho met zijn opvallende gotische arcades en de Igreja Nossa Senhora da Oliveira. Proef de lokale zoetigheden, zoals tortas en de tocinho do céu in één de vele pastelarias.  Voor een panorama over de stad neem je de Teleférico da Penha naar de 617 meter hoge Monte da Penha. 

Als u bij Quinta dos Moinhos verblijft mag een uitstapje naar deze culturele hoofdstad van Europa, Guimarães, zeker niet ontbreken.

Mogelijkheden voor een verblijf vlakbij culturele hoofdstad Guimarães!

"We hebben genoten in jullie paradijsje. Wat een vakantiesfeer!"

Ina - Willem