Rondreis VERRASSEND PORTUGAL

Boek een rondreis naar Portugal dit voorjaar of najaar
 

Fly-drive rondreis door Portugal met veel afwisseling Het noorden van Portugal wordt door veel bezoekers als de mooiste streek van Portugal beschouwd. Maar de Portugese landstreken zijn zo verschillend dat het moeilijk te vergelijken is. Een klein land met grote contrasten. Oordeel zelf en doorkruis Portugal van noord naar zuid tijdens deze 12 daagse rondreis. Van talloze wijngaarden, middeleeuwse stadjes en onbedorven dorpjes in de Minho, via het imponerende landschap van de Dourovallei  naar de hoogste berg van het vasteland van Portugal, de Serra da Estrella in de Beiras,  en eindeloze verlaten vlaktes in de Alentejo met de prachtige stad Évora.

Reserveer direct →
Een korte omschrijving van de accommodaties waar u tijdens uw rondreis verblijft:
In het noorden verblijft u bij ons, Erik en José op Quinta dos Moinhos in één van de sfeervolle ruime vakantiehuizen gelegen in de wijngaard, een groen oase van rust en ruimte. Door de ideale ligging van de quinta zijn steden als Porto Guimarães en Braga uitstekend bereikbaar. Of maak een mooie wandeling door één van de natuurparken zoals het Parque Nacional da Peneda-Gerês. Ook een dagje ontspannen op de quinta zal zeker bijdragen aan een heerlijk verblijf. ’s Avonds kunt u natuurlijk aanschuiven voor een heerlijk diner, of de door Erik bereide, niet te versmaden gamba’s.
Via het prachtige Douro gebied reist u verder naar midden Portugal en verblijft bij onze Nederlandse collega’s Fir Tiebout en Frenkel de Greeuw op het landgoed Quinta da Geia een 18e eeuws landhuis in het dorpje Aldeia das Dez, met fraaie tuinen en groot zwembad. Gelegen op een helling van de Serra da Estrela. Ontdek bijzondere rotsformaties, diepe ravijnen en een prachtige bloemenpracht in de lente. Ontdek de ongerepte natuur, met ook hier vele wandelmogelijkheden, en bezoek eeuwenoude dorpjes. ’s Avonds kunt u dineren in het bijbehorende restaurant João Brandão en geniet van de portugese en internationale keuken.
 

U vervolgt uw reis naar het zuiden. Naar de Alentejo, de grootste regio van Portugal. Ongekende stilte, een zacht golvend landschap waar de graanvelden afgewisseld worden door grote kuddes koeien en olijfboomgaarden. In de lente zorgen de wilde bloemen voor een ware kleuren pracht. U verblijft bij Cuno en Lucia Van der Feltz op  hun landgoed Monte da Serralheira even buiten de stad Évora. Lucia, een gediplomeerd gids, zal u met alle plezier informeren over de vele bezienswaardigheden rondom Évora. Voor de vogelaars onder u, de regio is de thuisbasis van diverse interessante vogels. Diverse wandel- en fietsroutes zijn beschikbaar. GPS routes maar u kunt natuurlijk ook onbekommerd op pad gaan. 

12 daagse rondreis “Verrassend Portugal"
·Verblijf Quinta dos Moinhos (4 nachten)
·Verblijf Quinta da Geia (3 nachten)
·Verblijf Monte da Serralheira (4 nachten)

·11x uitgebreid ontbijt

Exclusief: vlucht Nederland-Portugal v.v.; vervoer in Portugal (huurauto), maaltijden niet genoemd in het programma en persoonlijke uitgave.

Prijs o.b.v. 2 persoons bezetting per kamer/appartement vanaf € 495,-- p.p.
Volgorde van route kan gewijzigd worden i.v.m. beschikbaarheid.

Deze reis is het gehele jaar te boeken met uitzondering van juli en augustus.

Deze rondreis kunt u eventueel uitbreiden met een mooi afsluitend verblijf in de Algarve. In het hart van de Algarve, wordt u verwelkomd door Christophe en Sofie van Casa Bela Moura, in hun kleinschalig hotelletje waar u volop geniet van de rust. Een wandeling langs prachtige baaien, een bezoekje aan de vissersmarkt van Olhão, het moorse stadje Silves en de thermen van Monchique, of een rit met de auto langs de Guadiana rivier, die de grens met Spanje vormt, een bezoek aan de kaap van Sagres, het “einde van de wereld”… vanuit Casa Bela Moura is het allemaal te ontdekken. Het zwembad en de jaccuzi worden het hele jaar door verwarmd.  Informeert u naar prijs en beschikbaarheid bij ons.

Kijk ook eens naar één van onze andere bijzondere Portugal rondreizen 

Wilt u meer informatie of heeft u vragen?

Neem contact op »

"1 woord is genoeg - GEWELDIG"

Henny & Kees