Culinaire reis Noord Portugal

In de tuin van Portugal valt nog veel te ontdekken. Van de valleien met karakteristieke dorpjes, de rivierdalen, en traditionele wijngaarden waar Portugals mooiste wijnen gemaakt worden, tot portwijn, vinho verde, bacalhau, caldo verde en frango piri. 

Je maakt kennis met Portugals gastronomisch goed bewaarde geheim op Quinta dos Moinhos, waar je verblijft in één van de sfeervolle vakantiehuizen, gelegen in de wijngaard.Tijdens het verblijf is er voldoende tijd voor, ontspanning, de omgeving verkennen, en natuurlijk voor koken.


Reserveer direct →

De relatief onbekende Portugese keuken is zeker traditioneel te noemen, sober, maar wel eerlijk, puur en zonder poespas. De producten van de boer of van de eigen campo, spelen een grote rol. In de groententuin van de Portugees zal de ‘’couve’’ zeker niet ontbreken, hèt ingrediënt voor de beroemde Caldo Verde.     

We bezoeken een boerenmarkt, waar de Portugese vrouwen hun groenten van eigen campo verkopen. Ook bezoek je het dichtbij gelegen, mooiste wijngebied van Europa, de Douro. Op een bekende quinta krijg je uitgebreide uitleg en geniet je van een traditionele Portugese maaltijd, waarbij een wijn/portproeverij niet ontbreekt. De avond van aankomst schuif je aan voor het diner. In deze week volg je 2 kooklessen waarin je verschillende entradas/petiscos, um prato principal, en een sobremesa maakt. Daarnaast heb je voldoende gelegenheid om een mooie wandeling te maken, of Porto en Guimarães, beiden werelderfgoedsteden, te bezoeken. Ontdek het pure leven in Portugal !

Culinaire week Noord Portugal,

  • inclusief 7x overnachtingen in één van de vakantiehuizen op Quinta dos Moinhos
  • 1x diner bij aankomst Quinta dos Moinhos
  • Bem Vindo cesto, gevuld met lekkere ontbijtspulletjes
  • 1x bezoek Quinta in de Douro, inclusief Portugese maaltijd en Wijn/portproeverij,
  • 1x bezoek boerenmarkt
  • 2 kooklessen, inclusief recepten

Exclusief: vlucht Nederland - Portugal v.v., huurauto, maaltijden niet genoemd in het programma, persoonlijke uitgaven.

Dit arrangement is te boeken in de maanden april, mei, juni, september en oktober.

Prijs o.b.v. 2 persoons bezetting vanaf € 535,-- p.p.


Wilt u meer informatie of heeft u vragen?

Neem contact op »

"1 woord is genoeg - GEWELDIG"

Henny & Kees